Vremenski podatki | Slovensko | English | Plain text
Senzorji:    Davis Vantage Pro2, Davis solarni senzor
Programska oprema:    Weather Display
Strojna oprema:    Davis Console, Datalogger, Asus eee, USB-to-1-wire interface, Dallas temperaturni senzorji
Internet:    T-2, novagorica.eu
Merilniki
Merilnik dezja Senzor za temperaturo in vlago je postavljen približno 180 cm nad tlemi (travnik), nad senzorjem je zbiralnik za dež. Komunikacija z bazno postajo je brezžična. Za napajanje skrbi solarni panel, za rezervo pa skrbi še baterija. Iz bazne postaje gre približno 15 metrov kabla do solarnega modula.
Solarni modul je nameščen ob hiši. Zaradi neugodne geografske lege, je merjenje direktnega sončnega obsevanja možno le do 13:30 pozimi ter 17:00 poleti.
Merilnik vetra Merilnik za veter je postavljen nad streho hiše (približno 2 metra). Občutljiv je na severni, vzhodni in južni veter. Na zahodni strani je klanec.
Merilnik tal Za merjenje temperature tal sta uporabljena dva temperaturna senzorja. En je vkopan 5 cm, drugi 30 cm v zemljo na vrtu. Z računalnikom sta povezana preko običajnega telefonskega kabla (cca 25 metrov) preko 1-wire protokola.
Bucka Temperaturni senzor v bučki je zadnji eksperiment, ki naj bi pomagal oceniti stanje nočnega neba (jasno, oblačno). Trenutno je nameščen zgolj poskusno na leseni palici. Z računalnikom je povezan preko istega kabla kot temperaturna senzorja v zemlji.
Program za beleženje parametrov (Weather Display) nato na podlagi razlike v temperaturah (na zraku ter v bučki) oceni stanje neba. Pri jasnem nočnem vremenu je temperatura v bučki približno 2-3 °C nižja kot na zraku. Če je nebo ponoči oblačno, je razlika manjša.